Известие

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка 147 ужасно скърцане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Задна чистачка 147 ужасно скърцане

Колеги имам много странен проблем
    От около месец задната ми чистачка започна да скърца доста неприятно при включване - перцето си е на място и чисти добре но скърца яко , смятам че не е свързано с това че едната пръскалка е запушена и пръска само през другата

Някакви идеи ?
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Същото положение беше и при мен, но преди седмица вместо да се хвана да разглобявам моторчето, за да го смажа реших първо с ВД40 да напръскам основата на рамото (обилно) и проблема беше решен.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
      Същото положение беше и при мен, но преди седмица вместо да се хвана да разглобявам моторчето, за да го смажа реших първо с ВД40 да напръскам основата на рамото (обилно) и проблема беше решен.
      Какво имаш предивид под основа на рамо - шлицата в която се набива чистачката ? или .....
      Със сваляне на чистачката и пръскане директно на колата ли става , или трябва да махна кората и да напръскам директно отвътре.....
      Мерси....

Comment

Нищо не разглабяш, отиваш зад колата и бръскаш в процепите между стъклото и рамото (може да ги наречеш и триещите се външни части, колко научно звучи), там където има едно капаче и под него един ръждив болт

sigpic

Comment

Е, първо проблема от механизма на чистачката ли е, или от самата нея.
          Ако е второто, просто си купи друга за 2-3 лв. и си свиркай...
          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
            Нищо не разглабяш, отиваш зад колата и бръскаш в процепите между стъклото и рамото (може да ги наречеш и триещите се външни части, колко научно звучи), там където има едно капаче и под него един ръждив болт
            Благодаря ти надявам се да е наистина толкова просто

---------- Post added at 08:20 ---------- Previous post was at 08:20 ----------

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
            Е, първо проблема от механизма на чистачката ли е, или от самата нея.
            Ако е второто, просто си купи друга за 2-3 лв. и си свиркай...
            По чистчката всичко изглежда наред

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
              По чистчката всичко изглежда наред
              Е, то видимо може да изглежда перфектно, ама пак да си скърца перото като я пуснеш.
              Що не я пуснеш и да излезеш до нея да слушаш точно от къде се чува?
              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Аз вдигнах рамото и после включих чистачката и установих, че перото без да докосва стъклото пак си скъцърка и ти можеш да провериш така.

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                  Е, то видимо може да изглежда перфектно, ама пак да си скърца перото като я пуснеш.
                  Що не я пуснеш и да излезеш до нея да слушаш точно от къде се чува?
                  Защото както каза колегата долу , скърца и с вдигнато рамо .

ПС:Тоя уикенд така и не остана време , ама тея дни мисля да понапръскам с ВД и ще пиша...

Comment

Working...
                  X